top of page

"Funktionell träning: Varför det är nyckeln till att förbättra din prestanda i vardagen"Funktionell träning har blivit alltmer populärt de senaste åren, och med goda skäl. Denna träningsform fokuserar på att stärka de muskler och rörelser som behövs för att utföra vardagliga aktiviteter och rörelser. Det handlar om att träna kroppen för att vara stark, smidig och flexibel i alla situationer. I detta blogginlägg kommer vi att titta närmare på vad funktionell träning är och varför du borde överväga att inkludera det i din träningsrutin.


Vad är funktionell träning?


Funktionell träning fokuserar på att träna kroppen för att utföra rörelser som är naturliga och nödvändiga för vår vardagliga livsstil. Det innebär att man inte bara tränar isolerade muskelgrupper utan tränar hela kroppen som en enhet. Genom att använda rörelser som liknar de vi utför i våra dagliga aktiviteter, som att lyfta tunga föremål, böja oss för att plocka upp något från marken eller springa för att hinna med bussen, så tränar vi kroppen på ett mycket mer effektivt sätt.


Varför ska man träna funktionellt?


Funktionell träning har många fördelar. För det första så hjälper det oss att bli starkare och mer smidiga i vår vardag. Genom att träna flera muskelgrupper samtidigt, förbättras vår rörlighet och balans, vilket minskar risken för skador och ökar vår prestation i vardagen. Detta är viktigt inte bara för äldre, utan för alla åldersgrupper.

För det andra så är det mycket mer effektivt än traditionell styrketräning. Genom att utföra övningar som involverar flera muskelgrupper samtidigt, så tränar vi flera delar av kroppen samtidigt, vilket ger oss en mer helhetsinriktad träning. Detta innebär att vi kan träna mer på kortare tid, vilket är perfekt för dem som har en hektisk livsstil.


För det tredje så är träningen varierad och rolig. Traditionell styrketräning kan bli repetitivt och tråkigt efter ett tag, men med funktionell träning så finns det alltid nya övningar och utmaningar att ta sig an. Detta gör det lättare att hålla motivationen uppe och att fortsätta träna på lång sikt.


Slutsats


Funktionell träning är en utmärkt träningsform för alla som vill förbättra sin prestation i vardagen och bli starkare och mer smidiga. Genom att använda rörelser som liknar de vi utför i vår vardagliga livsstil, så tränar vi kroppen på ett mycket mer effektivt sätt. Detta innebär att vi kan uppnå bättre resultat på kortare tid och samtidigt ha kul med träningen. Så varför inte prova på funktionell träning nästa gång du är på gymmet?


Vill du träna funtionell träning på Hitness erbjuder vi prova på pass =)

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page